Projectontwikkelaar outletcentrum Assen verwacht ruim twee miljoen bezoekers per jaar

ASSEN - Projectontwikkelaar Raymond Coronel is blij met de uitkomsten van een onderzoek naar de effecten van een outletcenter bij Assen. Het rapport toont volgens hem aan dat de negatieve invloed op het winkelcentrum in Assen 'alleszins meevalt'.
Coronel noemt zijn plan Fashion OutleTT Assen. Het zal volgens onderzoekers 1,6 miljoen bezoekers trekken die binnen een straal van zestig minuten rijden van Assen wonen. Daarbij komen nog eens een half miljoen toeristen.

Einde van zoektocht
De aanleg van de nieuwe afslag Assen-Zuid betekende voor Coronel het einde van een zoektocht naar de meest geschikte locatie. Dat zei hij gisteravond tegen raadsleden uit Assen en statenleden in het stadhuis in Assen.

Samenwerking met binnenstad
De plannen voor een outlet bij het TT Circuit leidt tot veel weerstand bij binnenstadswinkeliers. Maar Coronel hoopt in de toekomst samen met hen activiteiten te ontwikkelen om de aantrekkingskracht van Assen te vergroten.

'Outlet Winschoten is veredeld winkelcentrum'
Ook in Winschoten zijn er plannen om een outlet te bouwen. Maar Coronel maakt zich daar geen zorgen over. Volgens hem is dat plan niet meer dan een veredeld winkelcentrum, waar echte outlet winkels niet komen.

'Outletcentrum open in 2018'
De projectleider heeft goede hoop dat het winkelcomplex binnen enkele jaren kan openen. "Als het aan ons ligt opent in april 2018 het outletcenter bij het TT Circuit."

Bekijk hier het onderzoeksrapport over de komst van het outletcenter.