Oosterhesselen over gefaseerde instroom vluchtelingen: 'Eerst zien, dan geloven'

OOSTERHESSELEN - Plaatselijk Belang Oosterhesselen en de stichting Sociaal Oosterhesselen lijken toch hun zin te krijgen. De gemeente Coevorden gaat bij het COA aandringen op een gefaseerde instroom van vluchtelingen in het beoogde azc.
"Eerst zien en dan geloven", reageert Trijntje Zwart van Sociaal Oosterhesselen.

Meerderheid raad wil gefaseerde instroom
De gefaseerde instroom bleek na de eerste gesprekken tussen de gemeente en het COA niet mogelijk en dat stond ook in de conceptversie van de bestuursovereenkomst zo vermeld. Gisteravond lag er een nieuwe versie, waarin het college van B en W zich wel sterk wil maken voor een geleidelijke instroom in het beoogde AZC. Ook een ruime meerderheid van de gemeenteraad riep daartoe op.

Zwart is blij dat de Coevorder politiek zich nu wel deels achter de wensen van Sociaal Oosterhesselen schaart. "Maar er is te veel gebeurd om nu volledig vertrouwen in de uitvoering te hebben."

Positiever gevoel
Ook voorzitter Liesbeth Mennink van Plaatselijk Belang Oosterhesselen had na de druk bezochte commissievergadering in het gemeentehuis een positiever gevoel. "Wij snapten al niet waarom een gefaseerde instroom niet zou kunnen. De situatie kan over een half jaar heel anders zijn."

Mennink hoopt dat er weer rust komt in het dorp en dat er een einde komt aan de gegroeide verdeeldheid over de kwestie.
Meer over dit onderwerp:
Oosterhesselen AZC vluchtelingen asielzoekers
Deel dit artikel: