Zieke Beni (7) krijgt alsnog verblijfsvergunning

EMMEN - Na ruim een half jaar actievoeren is het gelukt. De zevenjarige Beni mag samen met z'n moeder in Nederland blijven.
De twee zouden worden uitgezet naar het Afrikaanse land Burundi waar moeder Ange Kaneza vandaan komt.
Een nier
Beni zit inmiddels in groep vier van de St. Fransschool in Emmermeer. De school en ook ouders van klasgenoten hebben zich hard gemaakt voor Beni. "Hij is hier geboren en hij heeft medische problemen. Beni heeft maar één nier", vertelt directrice Anja Teuben. "In Burundi zou hij het niet redden. Nu kan hij een toekomst opbouwen."
Feest op school
Beni zelf is hartstikke blij dat het gelukt is. "Ik vind dit een mooi land. Hier zijn kleren en kan ik spelen en leren." Hij hoorde net voor de herfstvakantie dat hij mag blijven en heeft dat op school gevierd. "Ik heb taart uitgedeeld en Afrikaanse oliebollen."
Op zoek naar een huis
Beni en z'n moeder zijn nog wel op zoek naar een woning. Omdat ze zouden worden uitgezet, moesten ze hun woning in Emmermeer verlaten. Ze wonen nu in het AZC in Emmen-Zuid.
Voetballers
Verschillende instanties zijn voor het gezin bezig om een woning te vinden. Ook de school en de ouders helpen daarbij. Beni weet in ieder geval al wel hoe hij z'n nieuwe slaapkamer gaat inrichten: "Ik wil posters van voetballers aan de muur."
De verwachting is dat Beni en z'n moeder binnen een paar maanden een eigen woning hebben. Dan kan de rust in het gezin terugkeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.