Burgemeester Coevorden: Kans dat er vluchtelingen in NAVO-depot komen is klein

COEVORDEN - De kans dat er daadwerkelijk een opvanglocatie voor vluchtelingen komt in het oude NAVO-depot in Coevorden is ontzettend klein, dat zegt burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente.
Om vluchtelingen op te kunnen vangen in het NAVO-depot moet het Rijk eerst een vergunning op het gebouw intrekken. "Het kabinet moet beoordelen of de locatie überhaupt geschikt kan worden gemaakt voor de noodopvang van vluchtelingen", zegt de burgemeester.

Lees ook: Extra opvang asielzoekers in Assen, De Wolden, Borger-Odoorn en Coevorden

Reële wens
"Het Rijk heeft ons benaderd of dit complex, in uiterste nood, kan worden ingezet voor crisisnoodopvang. Het is een reële wens en we moeten uiteraard voorkomen dat vluchtelingen in tentenkampen de winter door moeten brengen", zegt burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden.

Bedenkingen
"Aan de andere kant hebben we ook aangegeven dat we om meerdere redenen onze bedenkingen hebben wat betreft een dergelijke grootschalige crisisnoodopvang", zegt Bouwmeester. Volgens hem is de belangrijkste reden daarvoor de beheersbaarheid. Ook vindt Bouwmeester dan de provincie haar bijdrage aan de opvang van vluchtelingen al ruimschoots levert.
Deel dit artikel: