Burgemeester Baas: Gemeente heeft verantwoordelijkheid genomen na incident Hilda van der Heide

BEILEN - Fractievoorzitter Charles de Haas van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork is tevreden met de antwoorden die hij gekregen heeft van burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe.
De Haas had schriftelijke vragen gesteld over het incident rondom Hilda van der Heide die begin oktober in Oranje gewond raakte bij het bezoek van staatssecretaris Dijkhoff.

Baas is verantwoordelijk

Burgemeester Baas is duidelijk in zijn antwoorden: hij is verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd is. Daarnaast heeft de gemeente volgens hem haar verantwoordelijkheid genomen. "Vanuit mijn verantwoordelijkheid heb ik ervoor gezorgd dat namens het gemeentebestuur aan mevrouw Van der Heide een attentie en hulp - binnen het kader van de WMO - is aangeboden."
Over staatssecretaris Dijkhoff is De Haas minder te spreken: "Wat mij betreft hoeft hij hier nooit meer te komen. En als hij hier komt moet hij eerst maar eens komen vertellen dat hij fout zat. Het is tenslotte zijn schuld wat er allemaal in Oranje gebeurd is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.