'Als ik in het ziekenhuis lig, dan komen soms een paar badjuffrouwen op bezoek'

MEPPEL - Wordt Bad Hesselingen in Meppel het beste van Nederland? Het zwembad is een van de genomineerden voor de verkiezing Zwembad van het Jaar.
"De tussenstand is dat wij op de vijfde plaats staan", vertelt Dirk Bouma van Bad Hesselingen.
"Het is een andere vorm van jezelf kwetsbaar opstellen. De klant kan reageren op hoe hygiënisch het zwembad is en hoe enthousiast wij zijn. We hopen dat de klanten dat weten te waarderen."

Klanthousiast

"Eigenlijk zijn we altijd bezig het verwachtingspatroon van klanten te overtreffen. Hoe kun je dat beter uitdrukken dan door het woord klanthousiast? Ik hoop dat woord ook nog eens in de Van Dale te krijgen.
Een van de enthousiaste zwemmers is meneer Helder, die al sinds 1985 iedere doordeweekse ochtend baantjes trekt in het zwembad. "Na mijn hartinfarct ben ik voor mijn conditie hier gaan zwemmen. Een beetje in beweging blijven en conditie opbouwen."
"Volgens mij verdienen ze nog veel meer dan de titel Zwembad van het Jaar. We hebben een heel gezellig zwembad met prima personeel. Als ik in het ziekenhuis lig, dan komen soms een paar badjuffrouwen op bezoek", aldus Helder.

Stemmen

Mensen die hun stem willen uitbrengen kunnen dat doen via de website zwembadvanhetjaar.nl. "Het gaat niet alleen om meeste stemmen, maar om de inhoud van de stem", vertelt Bouma. Behalve Bad Hesselingen in Meppel is ook het zwembad Aqua Mundo in vakantiepark De Huttenheugte in Dalen genomineerd.
Op 7 december is bekend welk zwembad zich het beste van 2015 mag noemen. Dan wordt ook bekend welk zwembad de zogeheten Vakjury Award krijgt. Bad Hesselingen zit in de top drie van de vakjury en krijgt binnenkort een bezoek van de juryleden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.