Boomkunstwerk in Zuidlaren bijna klaar: maar wat stelt het voor?

ZUIDLAREN - Het boomkunstwerk aan de Stationsweg in Zuidlaren nadert zijn voltooiing. Al drie weken lang zagen Jelmer Zwaan en Patrick Schoonhoven met precisie in de dode boom naast pizzeria Sapori La Fiera.
Het is een bijzonder project voor de boomkunstenaars: "Vooral de grootte van de boom en de locatie waar die staat. Het is uniek", zegt Jelmer Zwaan.
170 jaar oude beuk
De 170 jaar oude beuk op het terras van de pizzeria is door ziekte van binnen aangevreten. In plaats van hem te verwijderen besloten de restauranteigenaars er een kunstwerk van te laten maken. "En we zijn er tot nu toe heel blij mee", zegt Luchiena Matta.

Lees ook:

Boom in Zuidlaren krijgt nieuw leven dankzij kettingzaag

Lekker spannend

Het werk van de kunstenaars trekt dagelijks veel bekijks in Zuidlaren. De toeschouwers zijn niet alleen vol lof over het beeld in wording. Er wordt in het dorp ook al flink gespeculeerd over wat het kunstwerk nu moet uitbeelden. Maar maker Patrick Schoonhoven laat niets los: "We houden het lekker spannend."

Tipje van de sluier

Na een beetje aandringen wil Luchiena Matta wel een heel klein tipje van de sluier oplichten: "Het heeft iets te maken met de plaats waar mijn man Felice vandaan komt." De officiële onthulling van het kunstwerk laat nog even op zich wachten. Eerst wordt het beeld nog gebeitst en geverfd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl