Linda de Vries zoekt nog naar verklaring voor tegenvallende prestaties

SCHAATSEN - Ze voelt zich beter dan ooit, maar toch slaagde Linda de Vries uit Smilde er vandaag niet in om zich te plaatsen voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden op de drie kilometer.
"Ik heb er nog geen verklaring voor", zegt De Vries, die met 4,14.53
neerzette tijdens de KNSB Cup in Enschede. "Het ergste vind ik nog dat ik me beter voel dan ooit. Ook schaatstechnisch gaat het erg goed, maar ik blaas mezelf een beetje te snel op. Waar dat nou aan ligt weten we nog niet."
Niet leuk
Gisteren greep De Vries ook al naast een wereldbekerticket op de 1.500 meter. "Ik mis de wereldbeker op m'n favoriete afstanden. Dat is niet leuk. Morgen heb ik nog een kans op de vijf kilometer, maar die is aanzienlijk kleiner dan gisteren en vandaag."
Kilometers maken
Kilometers maken is nu het devies voor de Vries. "Ik moet schaatskilometers in de benen krijgen, want die heb ik meestal wel nodig. Ik moet vaak veel schaatsen voor het beter wordt. In december staat er weer wat belangrijks op de planning en begint iedereen weer op nul", doelt De Vries op de NK Afstanden tussen Kerst en oud en nieuw, waar tickets voor de volgende serie wereldbekerwedstrijden te verdienen zijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.