Red Giants knokt zich langs Cangeroes

DRENTHE - BASKETBAL – De Red Giants in Meppel hebben, na een moeizame wedstrijd, met 85-77 van Cangeroes gewonnen. De Utrechters gingen halverwege nog ruim aan de leiding, maar de Meppelers knokten zich terug in de wedstrijd.
Achterstand

De beginfase was voor de gasten uit Utrecht. Waar de thuisploeg te veel miste, was iedere aanval van de Cangeroes raak. Na een 2-7 achterstand was het Jesper Jobse die de Meppelers bij de hand pakte. In zijn eentje draaide hij de achterstand om in een 13-11 voorsprong. Toch bleef de thuisploeg slordig spelen en keek na het eerste kwart tegen een 20-24 achterstand aan.

Slordig

Red Giants begon ook slordig aan het tweede kwart. De gasten liepen via 21-17 uit naar een maximale voorsprong van twaalf punten, 24-36. In de slotfase van de eerste helft wist Red Giants nog iets van de achterstand goed te maken. Toch gingen de Meppelers rusten met een 31-39 achterstand.

Uitsluiting

Aan het begin van het derde kwart kreeg de thuisploeg een tweetal technische fouten te verwerken. Jesper Jobse werd zelfs door de scheidsrechters uitgesloten van het restant van de wedstrijd. Het leek de ploeg wakker te schudden. Binnen vier minuten na rust kwam Red Giants langszij, 49-49. De thuisploeg gaf gas, maakte minder fouten en liep uit naar een 63-55 voorsprong na het derde kwart.

Drie punten voorsprong

In het laatste kwart gingen de Meppelers weer slordig spelen. De gasten kwamen terug tot drie treffers, maar Red Giants sleepte de overwinning op het tandvlees binnen. Topscorer aan de kant van de Meppelers werd Alexandre de Sa met 17 punten, Arno Bunnig kon 15 punten op zijn lijstje bijschrijven.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.