Handbaldames DOS te sterk voor Kwiek

HANDBAL - De dames van DOS hebben een eenvoudige en royale overwinning behaald op Kwiek uit Raalte. Onder aanvoering van uitblinkster Priscilla ter Elst won de ploeg uit Emmer Compascuum met 33-20.

Bij de thuisclub ontbraken de zieke Roxanne Bovenberg en de lang geblesseerde Nikki Wilsterman. Daartegenover stond de terugkeer van Annika Noordink, die herstellende is van een rugblessure. Samen met Priscilla ter Elst en Loes van der Wal vormde zij de opbouwrij. Samen waren ze goed voor 24 doelpunten.

Moeizame eerste helft

In de eerste helft had DOS nog moeite met de tegenstander. Er werd in een te laag tempo gespeeld waardoor de tegenstander het gevoel kreeg dat er iets te halen viel in Sporthal De Klabbe. Bij rust stond het 15-10 in het voordeel van DOS.

Hoog tempo bepalend voor de royale zege

Na de rust kreeg DOS meer vat op de wedstrijd en werd er bij vlagen in een hoog tempo gespeeld. Dat bleek allemaal teveel voor Kwiek. Met name Priscilla ter Elst gooide een portie gezonde strijdlust in de wedstrijd. Mede door haar 17 doelpunten, waarmee ze topscorer werd van haar team, won DOS de wedstrijd uiteindelijk met 33-20.

Eén plaatsje winst op ranglijst

Door de overwinning op Kwiek staat DOS nu op de zesde plaats in de eredivisie met zes punten uit zeven duels. Koploper is VOC. De Amsterdammers hebben dertien punten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.