Mooi Wark presenteert nieuwste videoclip: 'Potverdikke, de boodschap is goed!'

De clip is opgenomen bij het Veenpark Museum in Barger-Compascuum (Rechten: screenshot videoclip Mooi Wark)
De clip is opgenomen bij het Veenpark Museum in Barger-Compascuum (Rechten: screenshot videoclip Mooi Wark)
PESSE - De nieuwste videoclip van Mooi Wark is uit. De clip, die bij de single Gien Mens Wet Waorum hoort, is gisteren tijdens Siepelrock in Pesse gepresenteerd.
De single kwam een dag eerder uit. Het is volgens bassist William Bossong een nummer met een actueel onderwerp en een boodschap. In het nummer staat Henkie centraal. Een bijzondere jongen die gepest wordt.


Asociale media

"Zeker nu met de 'asociale' media zoals Facebook, waar je filmpjes ziet dat mensen elkaar verrot schoppen. Dat je denkt van: jongens dit gaat helemaal nergens meer over. Wij willen niet met het welbekende vingertje gaan wijzen, maar we willen misschien een eyeopener creëren", aldus Bossong op Radio Drenthe.
De bijbehorende videoclip is maandag opgenomen en in één week in elkaar gezet. Alles is gefilmd bij het Veenpark Museum in Barger-Compascuum. De boerenrockband deed via Facebook nog een oproep voor figuranten. Daaraan werd massaal gehoor gegeven.

Goede boodschap

Volgens William Bossong zijn de eerste reacties op Gien Mens Wet Waorum positief. "De mensen die we hem hebben laten horen zeggen: potverdikke, de boodschap is goed!" Bossong vond de première van de clip op Siepelrock wel spannend, omdat Mooi Wark eigenlijk bekend staat om de wat schuinere teksten. Maar volgens de zanger vinden mensen ook deze stijl mooi. "We proberen iedereen een beetje blij te maken."

Bekijk hieronder de videoclip:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.