Achilles 1894 zakt mentaal door het ijs bij Alverna

Theo ten Caat "na de 1-0 zakten we compleet weg" (foto fcgroningen.nl)
Theo ten Caat "na de 1-0 zakten we compleet weg" (foto fcgroningen.nl)
VOETBAL - Achilles 1894 ging in het Gelderse Wijchen hard de bietenbrug op. Tegen Alverna verloren de mannen van trainer Theo ten Caat met 7-1. De club uit Assen staat door de nederlaag één plek boven de degradatiestreep.
"Voetballend gezien de hoofdklasse aankunnen is één, maar de mentale weerbaarheid is op dit niveau minstens zo belangrijk", concludeerde de oefenmeester van Achilles 1894 na afloop.
Ten Caat vervolgt: "We moeten nu niet in paniek raken. Dat heb ik de jongens ook verteld in de kleedkamer, want natuurlijk is dit een tik voor het zelfvertrouwen. Maar sommige spelers moeten er wel van doordrongen zijn dat ze niet alleen voorop moeten lopen bij overwinningen, maar ook bij tegenslagen."
Het begin van het duel was volgens Ten Caat niet eens zo slecht. "We kregen zelfs twee kansen op de openingsgoal, maar toen de 1-0 viel aan de andere kant zakten we compleet in elkaar. We werden continu in de omschakeling geklopt. Ons middenveld werd overlopen en al snel keken we tegen een 3-0 acherstand aan. Door een knappe treffer van Remy Klaassens maken we de 3-1, maar direct na de aftrap werd het 4-1. Die klap kwamen we niet meer te boven."
Volgens Ten Caat moet Achilles 1894 zich dit seizoen volledig richten op handhaving. "Ik heb inmiddels wel ingeschat dat we ons niet hoeven te fixeren op een rol in het linkerrijtje. Het wordt overleven en daar is mentaliteit voor nodig."

Meer hoofdklasse:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.