Medewerkers Alescon in Hoogeveen en Assen leggen het werk neer

Alescon in Hoogeveen (archieffoto RTV Drenthe)
Alescon in Hoogeveen (archieffoto RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Medewerkers van het sociaal werkbedrijf Alescon in Hoogeveen en Assen gaan woensdag staken. Dat laat vakbond FNV weten.
Het personeel van Alescon staakt omdat ze een nieuwe cao willen. "Ze zijn boos omdat hun loon al vijf jaar stilstaat", aldus de vakbond. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) weigert volgens FNV nog steeds met een goed bod te komen.
Petitie
Naast de staking is er een actiebijeenkomst voor het stadhuis van Hoogeveen. De medewerkers roepen wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen op een petitie te ondertekenen waarin de VNG om een loonsverhoging wordt gevraagd.
Onzekerheid
"Het salaris van steeds meer medewerkers komt onder het minimumloon uit, omdat hun salaris al vijf jaar stilstaat", legt Mariska Exalto, bestuurder FNV Overheid uit. "Ook zitten zij door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening in onzekerheid over hun baan. Zij willen dat hun gemeentebestuur het VNG-bestuur dwingt een fatsoenlijke cao af te sluiten."
De komende tijd voeren medewerkers van de sociale werkvoorziening door het hele land acties voor een nieuwe cao met koopkracht en werkzekerheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.