Twee projecten in Assen genomineerd voor Gouden Kikker Award

ASSEN - De gemeente Assen is genomineerd voor de Gouden Kikker Award 2015 met het pas geopende duurzaamheidscentrum in het Asserbos.
Assen behoort tot de top 4 van genomineerden die doorgedrongen zijn tot de finale. De prijs is in het leven geroepen door adviesbureau ABC Nova en wordt toegekend aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Esha Infra Solutions
Een andere genomineerde komt uit Groningen. Dat is het bedrijf Esha Infra Solutions. Dat heeft een asfaltverjongingsmiddel ontwikkeld, waarmee asfalt langer meegaat. Esha Infra Solutions legde dit duurzame asfalt afgelopen zomer in Assen aan, op de weg Peelo bij Marsdijk. Eén of meerdere behandelingen met het verjongingsmiddel verlengt de levensduur van asfaltdeklagen tot tweemaal en levert een besparing op tot zo'n 60 procent in vergelijking met regulier onderhoud.

"Je kunt het vergelijken met een verjongingscrème die we ook op onze gezichten smeren", zegt directeur Ludo van Duuren. Volgens hem is het goedkoper om een nieuwe laag aan te brengen, dan het complete asfalt te vervangen. "Ook is het duurzamer, want het produceren van asfalt kost veel energie."

12 november
Wie de Gouden Kikker Award krijgt, wordt op 12 november bekend tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Martiniplaza in Groningen.
Deel dit artikel: