Einde voetbalcarrière WKE-speler Berend Oosting

Berend Oosting (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Berend Oosting (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Een zware knieblessure maakt een einde aan de voetbalcarrière van Berend Oosting. De 35-jarige speler van WKE raakte afgelopen zondag geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk. Hij is inmiddels geopereerd in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Berend Oosting speelde
slechts een paar minuten mee. Hij viel halverwege de tweede helft in voor Henk Bakker en moest al na een paar minuten de strijd staken. Tijdens het afschermen van de bal verdraaide hij zijn knie en kon niet verder spelen. Hij werd per brancard van het veld gedragen.
Nooit meer voetballen
Na een eerste onderzoek in het Scheper Ziekenhuis in Emmen volgde vanmorgen een kijkoperatie door orthopedisch chirurg dokter Degen. Daarbij bleek de voorste kruisband te zijn afgescheurd, de achterste kruisband ingescheurd en dat hij een dubbelgeklapte meniscus heeft opgelopen. Volgens de chirurg duurt de revalidatie vele maanden en is het uitgesloten dat Oosting ooit nog weer zal kunnen voetballen.
Carrière
Berend Oosting groeide op als jeugdspeler bij VV Emmen. Op 17-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar het betaalde voetbal. Hij speelde drie seizoenen bij BVO Emmen en vertrok toen voor twee jaar naar SC Veendam. In 2002 keerde hij terug naar BVO Emmen, maar koos na één seizoen, mede door een blessure, voor zijn maatschappelijke carrière. De laatste jaren speelde hij weer voor topklasser WKE. Ook was hij één seizoen trainer van de amateurs van EMMS in Slagharen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.