Begrip voor actie Wedeka: 'Mensen niet langer laten bungelen'

EXLOO - Als het aan wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn ligt dan komt er nog voor de kerst een betere cao voor werknemers in de sociale werkvoorziening.
De CDA-wethouder zegt begrip te hebben voor de acties die al maanden worden gevoerd in de sector. Personeel van Emco uit Emmen en Coevorden demonstreerde afgelopen zomer al bij het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en vandaag voerden 400 personeelsleden van Wedeka actie in Stadskanaal.
'Acties niet vreemd'
Alberts noemt de acties niet vreemd. "Je ziet dat er nieuwe cao's zijn gekomen voor gemeente-ambtenaren, voor rijksambtenaren en ook bij de politie is er beweging. Het is niet gek dat de mensen in de WSW ook iets verwachten, ze bungelen al een hele tijd. Probleem is alleen: wie gaat het betalen?"
Alberts gaat er binnen de Vereniging Drentse Gemeenten op aandringen dat er een akkoord komt. "Het kan niet alleen vanuit de gemeenten komen. Ook het Rijk, in dit geval staatssecretaris Klijnsma, zal moeten bijdragen. Mijn insteek is om het nog dit jaar te regelen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.