Vrijwilligers gezocht voor Voedselbankactie van RTV Drenthe

ASSEN - RTV Drenthe is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met de actie 'Samen voor de voedselbank', die van maandag 7 tot en met vrijdag 18 december wordt gehouden.
De omroep gaat in die periode in heel Drenthe voedsel inzamelen voor de vier voedselbanken in Drenthe.

Harde werkers gezocht

Al die goederen worden in de grote hal van RTV Drenthe opgeslagen en moeten daar gesorteerd worden voordat ze naar de voedselbanken gaan. "Wij zoeken harde werkers die van aanpakken weten voor het uitpakken en sorteren van de goederen", zegt coördinator Hilda Haringsma.

Geef je op

Veel van de vrijwilligers die vorig jaar hebben geholpen komen dit jaar weer helpen: ''Het is heel concreet, je weet waarvoor je het doet", zoals vrijwilliger Jan Kragt vorig jaar stelde.
Maar er is meer versterking nodig, vooral van mensen uit de buurt van Assen. Dus, kan jij een ochtend of middag, een hele dag, twee dagen, een week of de hele actieperiode? Geef je op en help ons helpen!
Fit
Het is belangrijk dat je lichamelijk fit bentin verband met het laden en lossen, tegen stress kunt en graag wat wil doen voor de voedselbank. Wij bieden een gezellige werksfeer en een dagelijkse lunch. Aanmelden kan via h.haringsma@rtvdrenthe.nl

Voedselbankactie 2014

Vorig jaar voerde RTV Drenthe ook actie voor de voedselbanken in Drenthe. Dit leverde zo'n 60-duizend producten ter waarde van 200-duizend euro op. In Drenthe zijn vier voedselbanken, die ieder enkele uitgiftepunten hebben. In totaal zijn in Drenthe zo'n 4.000 mensen afhankelijk van de voedselbank voor hun dagelijkse levensbehoeften.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.