Lokale omroep Borger-Odoorn vindt nieuw onderdak

Het huidige pand van de omroep in Borger.
Het huidige pand van de omroep in Borger. © RTV Drenthe / Steven Stegen
EXLOO - Na een maandenlange zoektocht heeft de lokale omroep van Borger-Odoorn een nieuw onderkomen gevonden. De omroep verkast naar 2e Exloërmond.
De omroep is nu nog in het hart van Borger gevestigd, maar vanwege het centrumplan moeten de vrijwilligers van RTV Borger-Odoorn daar weg. Het pand moet namelijk als tijdelijk onderkomen dienen voor een reisbureau. De gemeente zegde de huur op, maar de omroep had nog geen alternatieve locatie gevonden.
Technische kosten
Wethouder Albert Trip van Borger-Odoorn zegt dat er nu groen licht is. "De omroep kan terecht in de voormalige Steunstee in 2e Exloërmond. Ik ben blij dat we samen een oplossing hebben gevonden." Borger-Odoorn is bereid om de technische kosten van de verhuizing te betalen. "Verhuizen, dat moeten de vrijwilligers zelf doen, maar het omleggen van kabels nemen wij voor onze rekening."
Roel Withaar van de omroep is blij dat er een nieuwe locatie is, maar is nog niet helemaal gerust. Hij deed eerder een emotionele oproep via RTV Drenthe om nieuwe huisvesting te krijgen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.