Werkstraffen voor uitgaansgeweld in Hoogeveen: gebroken kaak en hersenschudding

Veroordeeld voor uitgaansgeweld
Veroordeeld voor uitgaansgeweld
ASSEN - Twee mannen uit Beilen en Assen zijn door de rechter in Assen veroordeeld tot 180 uur werkstraf voor uitgaansgeweld in Hoogeveen.
Het slachtoffer uit Hoogeveen kreeg op 11 mei 2013 zo’n harde trap in het gezicht dat hij onder meer een gebroken kaak en een hersenschudding opliep. De man kampt nog steeds met gebitsproblemen en psychische klachten.

Schadevergoeding

Het Openbaar Ministerie verdacht de 32-jarige Beilenaar ervan dat hij de schop had uitgedeeld, maar volgens de rechtbank is dat niet te bewijzen. Wel zegt de rechter dat er genoeg bewijs is dat beide mannen geweld hebben gebruikt tegen het slachtoffer. De mannen kriigen daarom dezelfde straf. Ook moeten ze samen 4500 euro schadevergoeding betalen.

Vechtpartij voor shoarmazaak

De Hoogevener was met een aantal vrienden uit geweest en daarna wilden ze een broodje shoarma halen. Dat wilde de vriendengroep van de Beilenaar en de man uit Assen ook. Voor de shoarmazaak ontstond zonder duidelijke aanleiding ruzie. De Hoogevener kreeg eerst klappen en toen hij op de grond lag, volgde een schop in zijn gezicht.
De rechtbank sprak een derde verdachte, een 24-jarige man uit Beilen, vrij wegens gebrek aan bewijs.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.