Inwoners van Emmen hebben ideeën genoeg voor invulling oude dierenpark

EMMEN - Een volleybalveld, een voetbalveld, een klim- en klauterpartij op de bavianenrots, een museum, een restaurant, een ondergrondse disco voor de jeugd en een segwayverhuur. Zomaar wat ideeën voor het oude dierenparkterrein.
De gemeente Emmen krijgt op 1 juli het terrein in handen, als het dierenpark verhuisd is naar de nieuwe locatie aan de rand van het centrum. Wethouder Jisse Otter deelde vanavond de plannen voor het dertien hectare grote terrein tijdens een bijeenkomst voor belangstellenden.

Lees ook: Oude dierenpark wordt vrij toegankelijk park met culturele activiteiten

Stadspark
Emmen krijgt een stadspark met de savanne als middelpunt. Daaromheen komen verschillende fiets- en wandelroutes. In het park is ruimte voor cultuur en verschillende festiviteiten. Ook is er nog genoeg ruimte voor initiatieven vanuit de bevolking en ondernemers. En die werden vanavond massaal aangedragen door de 350 belangstellenden.

Positieve geluiden
De plannen zijn positief ontvangen. Wel zijn er bij omwonenden wat zorgen over de invulling van de randen voor het park. Dat grenst aan hun tuinen. Een ding is zeker: daar komt in ieder geval geen hoogbouw.

Jaap en Aleid Rensen
Ook Jaap en Aleid Rensen kwamen op de informatiebijeenkomst af. Het echtpaar zwaaide jarenlang de scepter over het park en woont nog steeds aan de rand van het terrein. Vanuit verschillende kanten komen geluiden om het mensenpark, zoals de gemeente het noemt, om te dopen tot Rensenpark.

"Toen wij hoorden dat het park ging vertrekken, deed ons dat erg pijn. Maar als het dan toch weg moet en het gaat weg, dan is dit wat wij eigenlijk zouden wensen", vertelt een enthousiaste Aleid Rensen.

Tevreden
"Heel veel dingen blijven bewaard, de bomen en het groen. Het hart van het park, de savanne, blijft bewaard. Dat vinden we fantastisch. We gaan naar huis als heel tevreden mensen."

Het idee om het park naar het echtpaar Rensen te vernoemen, vindt Aleid Rensen een lief idee. "Op zich hoeft er maar een letter veranderd te worden."

Verplaatsing De Stip
Tijdens de informatieavond werd ook duidelijk dat voor de voormalige gasbol van Emmen, De Stip, geen ruimte is in het nieuwe park.

Lees ook: Beheerder De Stip: Groot mensenpark vol kunst op oude plek dierentuin Emmen
Meer over dit onderwerp:
Emmen Dierenpark Emmen
Deel dit artikel: