ChristenUnie en CDA in De Wolden tegen hogere OZB

ZUIDWOLDE - De partijen ChristenUnie en CDA in de gemeente De Wolden willen geen extra verhoging van de Onroerende Zaak Belasting (OZB).
Beide partijen willen donderdag tijdens de begrotingsbehandeling een amendement indienden om een verhoging van de OZB van 2,5 procent te voorkomen.

'OZB in De Wolden is al hoog'
Volgens fractievoorzitter Jaap Wiechers van de ChristenUnie is de OZB in De Wolden al hoog: "Bij de besluitvorming in 2013 gaven de komende begrotingen een tekort aan. Omdat de afvalstoffenheffing naar beneden ging, vond men het verantwoord om de OZB extra te verhogen om zo extra geld te genereren. De begrotingen van de komende jaren geven allemaal een overschot te zien. De OZB in De Wolden is zowel landelijk als provinciaal gezien boven het gemiddelde en zal zelfs bij het aannemen van dit amendement daarboven blijven."

'Geen noodzaak'
Voorman Dik Zantingh van het CDA vult daarop aan: "Omdat de noodzaak tot extra verhogen niet meer aanwezig is, kunnen we onze inwoners enigszins ontzien door een lagere stijging van de woonlasten."
Meer over dit onderwerp:
Zuidwolde gemeente De Wolden OZB ChristenUnie CDA
Deel dit artikel: