WKE bovenaan door vechtlust, teamspirit en een klein beetje geld

VOETBAL - WKE uit Emmen staat bovenaan in de topklasse terwijl de voetbalclub vorig seizoen door financiële problemen nog dreigde te verdwijnen.
De club kon vanwege een belastingschuld de spelers
. Een groot deel van de selectie vertrok daardoor uit Emmen.
Reiskostenvergoeding
WKE vroeg voor de zomer aan de KNVB of het een of twee klassen omlaag kon worden geplaatst. De bond bood als enige mogelijkheid de vijfde klasse. Dat ging de club te ver. Na een noodvergadering werd besloten om de spelers toch een klein contractje aan te bieden. In tegenstelling tot eerdere seizoenen heeft het bestuur alles, inclusief de reiskostenvergoedingen, op papier gezet.
Periodetitel
De financiële impuls was groot genoeg om een aantal spelers over te halen om te blijven voetballen bij Woonwagen Kamp Emmen. Afgelopen zondag won de ploeg met 2-1 van JVC Cuijck en pakte zo de periodetitel. Het gat met de nummer twee is nu vier punten.
Vechtlust en teamgevoel
Op papier is WKE er in vergelijking met vorig seizoen op achteruit gegaan. Belangrijke spelers vertrokken en dat werd aangevuld met jeugdspelers of spelers uit lagere competities. Dat het nu toch zo goed gaat is volgens trainer Paul Weerman te danken aan de mentaliteit van het team: "Als je keihard als team met elkaar werkt dan kun je samen van iedereen winnen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.