Steenwijker intocht niet blij met Meppeler reclameborden

MEPPEL/STEENWIJK - De landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel komt steeds dichterbij, en dat is aan allerlei zaken te merken. Overal verschijnen reclameborden met de aankondiging van de Meppeler intocht. Ook in buurgemeente Steenwijkerland, en dat is de organisatoren van de intocht daar in het verkeerde keelgat geschoten, meldt de Meppeler Courant.
Steenwijk heeft net als veel andere gemeenten ook een ontvangst op 14 november, maar het ontvangstcomité zag tot haar verbazing de Meppeler reclameborden op Steenwijker grondgebied. Welina Ensing van het comité vindt het vooral opmerkelijk dat de gemeente Steenwijkerland daar toestemming voor gegeven heeft.
Parkeerborden
In Meppel zelf waarschuwen tijdelijke parkeerborden in en rond het centrum inmiddels dat de binnenstad - in de buurt van de route - in de aanloop naar de intocht vrijgehouden moet worden. Afhankelijk van het deel van de binnenstad is parkeren mogelijk met uitzondering van een periode tot en met zaterdag 14 november.
Brief omwonenden
Omwonenden van de route hebben een uitgebreide brief van de gemeente in de bus gehad met de consequenties voor het parkeren en gebruik van de auto voor en op zaterdag 14 november. De hele week voorafgaand aan de intocht sluit de gemeente steeds meer wegen af en bouwt omroep NTR op voor de live-registratie van de intocht.
Gratis parkeren
Op de dag van de aankomst van Sinterklaas heeft de gemeente Meppel 2500 parkeerplaatsen beschikbaar in de binnenstad. Bezoekers kunnen die dag gratis de auto kwijt. Als die parkeergelegenheden vol zijn, worden auto's doorverwezen naar parkeerplaatsen buiten het centrum, zoals bedrijvenpark Blankenstein.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.