'Een outlet bij Assen bedreigt ook middenstand in Emmen'

De schets voor de outlet bij Assen (beeld F.O.C. BV Assen)
De schets voor de outlet bij Assen (beeld F.O.C. BV Assen)
EMMEN - "We gaan niet over de gemeente Assen, maar over onze eigen gemeente Emmen. Daarom doen we een beroep op Gedeputeerde Staten", zegt Raymond Wanders, fractievoorzitter van de PvdA in Emmen.
De PvdA dient vandaag samen met zes andere partijen in de gemeenteraad in Emmen een motie in over de mogelijke komst van een Factory Outlet Center (FOC) in Assen. De partijen willen dat het college van B en W in Emmen Gedeputeerde Staten oproept de komst van een outlet tegen te houden.
Zorgen
"We maken ons als raad zorgen", zegt Wanders. "Gedeputeerde Staten gaat over de provincie en een outlet past niet in de provinciale omgevingsvisie." De motie wordt ingediend door zeven partijen in de raad. PvdA, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, LEF!, VVD en Senioren Belang Noord. "Misschien komen daar nog partijen bij", denkt Wanders.
Bedreiging
Volgens de partijen vormt een outlet bij Assen een ernstige bedreiging voor de binnensteden en ook voor die van Emmen. "De mogelijke vestiging van een FOC werkt averechts ten aanzien van de investeringen in het centrum van Emmen", aldus de partijen. "Ook de middenstand in de diverse centra van de gemeente Emmen worden door een outlet in hun voortbestaan bedreigd."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.