Prachtige plaatjes: Dwingelderveld vanuit de lucht

DWINGELOO - Nationaal park Dwingelderveld heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Miljoenen euro's zijn geïnvesteerd met het doel het gebied stiller en natter te maken.
Midden in het Dwingelderveld lagen tot voor kort nog landbouwpercelen. Ook de asfaltweg van Lhee naar Kraloo was er. De landbouwgronden zijn afgegraven en de weg is verdwenen. Daarvoor in de plaats is een zandpad met fietspad gekomen. De landbouwpercelen zijn nu heidevelden in ontwikkeling.
Waterbergingsgebied
Midden in het gebied is ook de afvoersloot voor regenwater gedempt. Dit met het doel om water vast te houden. Het Dwingelderveld dient als waterbergingsgebied bij extreme regenval.

Prachtige plaatjes

Nu het herfst is en de kleuren van de bladeren zo sprekend bruin en rood zijn, ziet het gebied er nog mooier uit. Zeker vanuit de lucht. RTV Drenthe maakte beelden vanuit de lucht die het nationale park een magische aanblik geven. Beelden die laten zien hoe mooi de natuur kan zijn.
Dwingelderveld, terug naar de Natuur
Binnenkort komen de beelden terug in een nieuwe reeks programma's over het natuurgebied met de titel 'Dwingelderveld, terug naar de Natuur'. Daarin wordt gekeken naar de resultaten van de werkzaamheden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl