Evaluatie tijdelijke Reestmond-medewerkers bepaalt standpunt PvdA en CDA Meppel

Het pand van werkvoorzieningsschap Reestmond (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Het pand van werkvoorzieningsschap Reestmond (Rechten: Archief RTV Drenthe)
MEPPEL - De fracties van PvdA en CDA wachten tot begin volgend jaar tot ze een standpunt innemen over de tijdelijke werknemers van werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel.

Dat zeiden de woordvoerders van beide partijen donderdagavond tijdens de Algemene Beschouwingen van Meppel.
Magere resultaten
Sinds januari dit jaar probeert de gemeente voor 72 medewerkers van het schap met een tijdelijk contract een vaste baan bij een reguliere werkgever te vinden.

Dat lukt niet of nauwelijks. Een resultaat waar partijen als SP, SterkMeppel en GroenLinks keer op keer kritiek op hebben. De PvdA bleef steeds achter het beleid van het college staan, maar gaf al eerder aan dat daar een eind aan komt als de resultaten zo mager blijven.

Lees ook:
Roep om andere koers voor tijdelijke Reestmond-medewerkers

Meetlat
Freek Schipper (PvdA) deed donderdagavond al een schot voor de boeg. "We hebben steeds aangegeven dat er een moment komt dat we de resultaten van alle inspanningen langs de meetlat leggen. Dan gaan we bepalen of we ons standpunt over de tijdelijke dienstverbanden moeten bijstellen", zei Schipper.

Volgens de PvdA is het meest geschikte moment daarvoor als het college een overzicht geeft van wat er in een jaar bereikt is. Dat overzicht is beloofd voor het begin van 2016. Schipper: "Graag hoor ik van het college wanneer dat overzicht precies komt."

Niet veel positiefs

Tenzij er in korte tijd wat verandert, zal dat overzicht nog niet veel positiefs bevatten. Slechts een enkele medewerker met een tijdelijk contract is buiten Reestmond ondergebracht. Een situatie die juist voor deze kwetsbare groep werknemers niet te lang meer mag duren, vinden de oppositiepartijen in Meppel.
Sandra Wolfenkamp (CDA) sloot zich in haar betoog aan bij de opmerkingen van PvdA'er Schipper. "En inderdaad is die evaluatie begin volgend jaar een goed moment."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.