Brinkhotel in Zuidlaren heeft een nieuwe eigenaar

ZUIDLAREN - Het Brinkhotel in Zuidlaren maakt een doorstart. Dat heeft het personeel vanochtend te horen gekregen van curator Paul van Boven.
Fred Dalebout en zijn compagnon Frans Kappenburg van de Martini Hotel Group in Groningen gaan het bedrijf exploiteren. Vastgoedondernemer Geert Jan Timmer gaat het hotelgebouw kopen.
De eigenaren van de Martini Hotel Group en de Rietschans nemen per 10 november het failliete hotel in Zuidlaren over. Onder de Martini Hotel Group vallen al restaurant WEEVA in Groningen, het Martini Hotel en Bud Gett Hostels.
Solliciteren
"Het Brinkhotel is een prachtige aanvulling op de reeds bestaande portefeuille van de Martini Hotel Group", aldus de eigenaren. "We zijn erg gecharmeerd door de locatie en het pand. Het is een mooie locatie tussen Assen en Groningen en past goed tussen onze andere hotels", zegt directeur Fred Dalebout.
Het personeel dat bij het Brinkhotel aan het werk was, wordt ontslag aangezegd. Zij kunnen nu opnieuw solliciteren. Bij het Brinkhotel werkten 26 mensen.
Facelift
Het hotel zal volgens de nieuwe eigenaren "enige tijd gesloten zijn om het hotel aan te passen naar de maatstaven van de Martini Hotel Group". Volgens Dalebout is dat nodig. "We zijn van mening dat we een facelift aan het bedrijf moeten geven. We hopen het hotel binnen een paar weken te heropenen."
Hotel Hoogeveen
Het andere hotel van voormalige eigenares Tineke Dijkstra, Hotel Hoogeveen werd ook onlangs overgenomen. Horeca-ondernemer Jimmy Su is de nieuwe eigenaar van het hotel in Hoogeveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.