NAM start mogelijk morgen met boren bij Het Kleuvenveld in Assen

ASSEN - Het is een drukte van belang op de NAM-locatie aan Het Kleuvenveld in Assen- Noord. Elke dag dat de boortoren hier staat kost dat het bedrijf een ton en daarom wil de NAM nu zo snel mogelijk boren. "Misschien gaat de boor dit weekend al in de grond", zegt NAM-woordvoerder Kirsten Smit.
De NAM heeft nu vier gasvelden in de gemeente Assen in gebruik. Daar komt nu mogelijk het blok Vries-Zuid-Zuid bij, dat grotendeels onder het dorp Loon ligt. Dat blok is eigenlijk onderdeel van het grote gasveld Vries.

Grote kans op gaswinning
Of aan Het Kleuvenveld daadwerkelijk gas gewonnen wordt, beslist de NAM over twee maanden. "Maar ik acht de kans heel erg groot, we kennen dit blok al en verwachten dat de situatie hetzelfde is als in andere blokken van het gasveld", zegt Smit.

Aardbevingen
Alleen als er te weinig gas in het veld zit of als het te moeilijk is het uit de grond te krijgen, gaat de winning niet door. Omdat het veld vrij klein is in vergelijking met het Groninger veld is de kans op aardbevingen hier volgens de NAM-woordvoerder gering. "Maar desondanks kan ik niet uitsluiten dat er aardbevingen komen, maar die zullen dan aanzienlijk minder zwaar zijn en is er dus minder kans op schade aan huizen."

Morgen kan iedereen die dat wil de gaslocatie aan Het Kleuvenveld bezoeken tijdens de Open Bedrijvendag in Assen.
Deel dit artikel: