Erixon Danso schiet FC Emmen in slotseconde naar zege

Matchwinner Erixon Danso in het midden van de feestvreugde
Matchwinner Erixon Danso in het midden van de feestvreugde
VOETBAL - FC Emmen sloeg in Groesbeek toe in de absolute slotfase. De formatie van trainer Marcel Keizer maakte in de laatste acht minuten een 1-0 achterstand goed. Invaller Rick ten Voorde scoorde in de 83e minuut uit een strafschop de gelijkmaker en in de slotseconde van de extra tijd schoot Erixon Danso FC Emmen naar een 1-2 zege.
Door de driepunter blijft FC Emmen 7e in de Jupiler League met 20 punten uit 13 duels. Dat zijn er zeven minder dan koploper Go Ahead Eagles, die bovendien nog een duel minder heeft gespeeld dan de Emmenaren.

1e helft

In de eerste 45 minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren er kansen aan beide kanten. Achilles'29 was twee keer dichtbij een treffer, maar een volley van Van Straaten werd gekeerd door Dennis Telgenkamp en een verwoestende uithaal van Van de Beek spatte uiteen op de lat. Marnix Kolder zorgde aan de andere kant voor gevaar, maar de nummer 9 van FC Emmen schoot in kansrijke positie een meter naast.

2e helft

Een kwartier na rust kwam Achilles'29 uit het niets op voorsprong. Een ingooi werd door Gaby Jallo onbedoeld met het hoofd verlengd en uiteindelijk mocht Thijs Hendriks uithalen. Zijn poging belandde op de paal, maar de rebound werd binnengewerkt door Jop van Steen. Van Steen was zeven minuten voor tijd verantwoordelijk voor de strafschop die Emmen kreeg. De middenvelder trok aan het shirtje van de mee opgekomen Jordy van Deelen. Het leverde de Drenten een strafschop op, die werd benut door invaller Rick ten Voorde (de vervanger van Kolder). Van Steen kreeg voor zijn overtreding zijn tweede gele en dus rode kaart. Met 11 tegen 10 en met Arjen Hagenauw als extra spits in de ploeg ging Emmen op zoek naar de volle winst. Erixon Danso leek de 1-2 al te scoren in de 88e minuut, maar vond Achilles-doelman Ter Wielen op zijn pad. Maar diep in blessuretijd kreeg Danso een herkansing, op aangeven van Hagenauw, en deze keer faalde hij niet. "Ik wist dat we hier zouden winnen", sprak de matchwinner na afloop. "Ook toen ik de eerste kans miste wist ik dat er nog één zou komen."

Stand 2e periode

In de strijd om de tweede periode staat Emmen gedeeld 1e, met 9 punten uit vier duels. NAC heeft er ook 9, maar dan uit 3 duels. Ook Sparta en Go Ahead Eagles hebben 9 uit 4.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.