Voortbestaan Philips Emmen aan zijden draadje

De Philipsfabriek in Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De Philipsfabriek in Emmen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
EMMEN - Nog maar één serieuze kandidaat is over voor de overname van de Philips Lighting-fabriek in Emmen. Het zou gaan om een Nederlands bedrijf.
In oktober bleek na onderzoek van RTV Drenthe dat nog twee overnamekandidaten over waren. Afgelopen voorjaar waren er nog vijf of zes kandidaten.
Stilte voor de storm?
De afgelopen maanden was het ijzig stil rondom de fabriek van Philips Lighting in Emmen. Het concern wil de fabriek, waar lichtarmaturen worden gemaakt, sluiten en de productie verplaatsen naar Polen. De 240 werknemers verliezen daarmee hun baan.

Onduidelijkheid

Ondertussen wordt al meer dan een half jaar gesproken over een overname. Het streven was om voor de zomer een oplossing te hebben. Binnen de vestiging in Emmen werd een datum eind september genoemd. Maar duidelijkheid is er nog niet.

Taskforce

Het was een speciale Taskforce onder leiding van Bernard Wientjes die eind april Philips zo ver kreeg om te kijken naar een overnamekandidaat. De Taskforce had daarvoor vijf of zes serieuze kandidaten gevonden. Voorzitter Wientjes liet RTV Drenthe weten het proces op afstand te volgen. "We bemoeien ons niet met de onderhandelingen. Die lopen nog."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.