Havenbedrijf van Meppel, Zwolle en Kampen van start

MEPPEL - Port of Zwolle, het gezamenlijk havenbedrijf van Meppel, Zwolle en Kampen is sinds vanavond officieel in bedrijf. Met de komst van het nieuwe zelfstandige bedrijf worden de havenactiviteiten van de drie gemeenten gebundeld. Port of Zwolle hoopt zo de concurrentiepositie ten opzichte van andere binnenhavens te versterken.
Dat schrijft RTV Oost.

Doorvoer en overslag
De zeehavens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen moeten Port of Zwolle in het vizier krijgen voor de doorvoer en overslag van goederen via de havens van Meppel, Zwolle en Kampen. Als individuele gemeenten was dat niet altijd makkelijk, zegt burgemeester Westmaas van Meppel tegen de omroep: "Iedere gemeente zegt: kom naar onze haven. Maar als grote speler maken we meer indruk en beconcurreren we elkaar onderling ook niet meer."

Lees ook: Port of Zwolle naam nieuw havenbedrijf Meppel/Zwolle/Kampen
Lees ook: 'Europese miljoenensubsidie nodig voor groei haven in Meppel'

Door de bundeling van krachten hoopt de directie de groei, werkgelegenheid en lobby van de regio te bevorderen. "Daarnaast gaan we het voor bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk maken om zich hier te vestigen", zegt directeur Jeroen van den Ende.

Toekomst
De directie denkt over vijf jaar vele stappen te hebben gezet. "Port of Zwolle is tegen die tijd een gevestigde naam bij de andere binnenlandse havens", zegt Van den Ende. "En ik hoop dat we tegen die tijd een goede logistieke hub zijn bij de doorvoer van goederen naar het noorden van het land en richting Duitsland."

Lees ook: Vragen over misgelopen miljoenen voor Port of Zwolle

Collega-directielid Marco Swenne is even positief: "We zullen ons stinkende best doen dat Port of Zwolle over vijf jaar niet meer is weg te denken uit het havenbedrijfsleven. De eerste contracten lopen al met de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen."
Deel dit artikel: