Dammer Roel Boomstra gaat voor titel tijdens WK in Emmen

EMMEN - Titelkandidaat Roel Boomstra wil kampioen worden tijdens het wereldkampioenschap dammen in Emmen, maar moest in zijn eerste partij tegen de Rus Ainur Shaibakov genoegen nemen met een gelijkspel.
Het is voor Boomstra inmiddels alweer zijn derde WK. Tijdens de vorige editie, twee jaar geleden, won hij brons. Voor het toernooi was de huidige Europees kampioen duidelijk over zijn ambities dit jaar: "Ik kom hier om wereldkampioen te worden."

Wouter Sipma
De andere Drentse deelnemer op het wereldkampioenschap, Wouter Sipma, speelde tegen de Nederlander Ron Heusdens. De dammer uit Hijken won. Sipma debuteert op het WK maar ook hij heeft grote plannen: "Ik ga ervoor om wereldkampioen te worden. Maar ik ga er niet van uit dat het lukt."

Twee Drentse troeven
Twee Drentse troeven dus tijdens het WK dammen. Beiden speelden ze samen bij damclub Hijken DTC. De dammers kennen elkaar dus door en door. "Wouter gaat altijd tot het gaatje, daar bewonder ik hem wel om", zo omschrijft Boomstra het sterke punt van zijn Drentse collega. Sipma roemt vooral de kennis en discipline van Boomstra.

Rivalen
De huidige wereldkampioen Alexander Georgiev wilde tijdens de persconferentie niet zeggen wie zijn grootste rivalen zijn dit toernooi. Daar doet Boomstra niet zo moeilijk over: "Ik zie Georgiev als belangrijkst rivaal. Het lijkt mij een tactische zet van hem om het niet te zeggen." Voor Sipma is het ook duidelijk: "Georgiev en Roel zijn de grootste kanshebbers."

Muisstil
Het WK dammen in Hotel ten Cate in Emmen duurt nog tot 25 november. Publiek is van harte welkom, mits de bezoekers muisstil zijn tijdens de wedstrijden.
Deel dit artikel: