vv Buinerveen blijft slechtste club van Drenthe ondanks PIK-peptalk

VOETBAL - Met plezier, instelling en karakter, kortweg PIK, hoopte vv Buinerveen-trainer Ludie Hulshof de eerste punten van het seizoen te pakken in de kelder van het amateurvoetbal, maar zijn peptalk vlak voor de derby in de 5e klasse F tegen vv Buinen was aan dovemansoren gericht. Buinerveen speelde zonder bezieling en werd met 6-0 naar huis gestuurd.
Na negen wedstrijden is Buinerveen nog altijd puntloos en heeft het team de twijfelachtige eer van 'slechtste' prestatieteam van Drenthe.

Afgetroefd

"Die titel zegt me allemaal niets", laat Ludie Hulshof weten. "Je weet dat je bij een vijfdeklasser werkzaam bent en dat dit de kelder van het amateurvoetbal is. Daar is het gewoon roeien met de riemen die je hebt. Wij hopen iets op te bouwen en dat gaat moeizaam. We hebben een keeper die zijn tweede wedstrijd speelt in tien jaar en Mark Middeljans, een gemakkelijk scorende spits, wil niet meer op de zondagmiddag spelen. Toch vind ik dat we veel meer hadden moeten laten zien vandaag. Vooral op het gebied van mentaliteit. We zijn gewoon afgetroefd door Buinen en dat vind ik eigenlijk schandalig. Het is notabene een derby."

Drie treffers van Mark Sikkema

Buinen besliste het duel eigenlijk in een tijdsbestek van twee minuten. In de 21e minuut zorgde Mark Sikkema uit een scrimmage voor de 1-0 en anderhalve minuut later schoot diezelfde Sikkema uit de draai zijn tweede binnen. Nadat de thuisclub kort na rust via Marcel Vedder de 3-0 maakte was het definitief over en uit voor Buinerveen. Vedder (4-0), een fraaie vrije bal van Nick Jeuring (5-0) en Sikkema met zijn derde van de middag zorgden voor de 6-0 eindstand.

Stand

Buinerveen blijft dus ook na negen duels puntloos. Buinen klom door de zege een plek in de vijfde klasse F en staat 11e met 7 punten. Koploper blijft vv Gieterveen met 25 uit 9.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.