Bargerveen wordt beter begaanbaar voor mindervaliden

BARGERVEEN - Met een scootmobiel of een rolstoel de natuur in? Dat kan straks in het natuurgebied Bargerveen. Het gebied krijgt vanaf volgend jaar zomer brede fietspaden van beton.
Dat kan omdat uit verschillende hoeken subsidie naar het gebied gaat. De bestuurscommissie Bargerveen Schoonebeek gooit alle miljoenen op een hoop waardoor meer mogelijk is.
Brede betonpaden

Er komt een knooppunt van fiets- en wandelpaden en er is ruimte voor horeca. Die fietspaden worden gemaakt van betonblokken en zijn twee meter breed. Breed genoeg om met een scootmobiel over heen te rijden.
Boswachter Jans de Vries is door een spierziekte slecht ter been. Van het UWV en z'n werkgever Staatsbosbeheer heeft hij een aangepaste scootmobiel op rupsbanden gekregen. Hij kan daarmee over de modderige paden rijden en zo weer aan het werk en genieten van de natuur.

Met je scootmobiel de natuur in

Voor andere mindervaliden in een gewone rolstoel of een scootmobiel is het niet mogelijk de natuur in te gaan. De Vries zet zich al jaren in om brede fietspaden aan te leggen zodat ook deze groep van de natuur kan genieten.
"Het geeft een stuk dankbaarheid dat die mogelijkheid er is. Het geeft het gevoel er weer bij te horen." verklaart De Vries.

Waterpeil op orde

Het hoogveen in het gebied loopt langzaam leeg. Daarom worden op drie plekken waterbuffers aangelegd om het waterpeil op orde te houden.
De herinrichting van het Bargerveen begint volgend jaar zomer. Dan worden ook nieuwe fietspaden aangelegd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.