'TT Hall is een van de meest conflictloze opvanglocaties'

ASSEN - Bij de noodopvang voor 600 asielzoekers in de TT Hall hebben zich geen incidenten voorgedaan. Dat zegt woordvoerder Jacqueline Engbers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
"De TT Hall is misschien wel de meest conflictloze opvanglocatie in het land," zegt Engbers. Morgen vertrekken de laatste asielzoekers uit de hal. De gehele hal is nodig voor de Landbouwbeurs eind november. De asielzoekers worden verspreid over opvanglocaties in het hele land.
Goed contact
De 20-jarige Stirgo Mekaro uit het Syrische Damascus heeft het goed naar zijn zin gehad in de TT Hall. Hij deelde met acht personen een ruimte. Problemen met gebrek aan privacy had hij niet. "Het zijn vrienden geworden," zegt hij.
Mekaro is gevlucht uit Syrië, omdat er een bom was af gegaan bij zijn opleiding. Ook had hij een oproep had gekregen om te vechten in het leger. Hij verwacht niet dat zijn familie ook naar Nederland kan komen.
Weer verhuizen
Een bus brengt Mekaro vanmiddag naar Leeuwarden. Dat is voor hem al de zesde opvang, terwijl hij nog maar twee maanden in Nederland is.
Of de TT Hall in de toekomst nog een keer wordt gebruikt voor opvang van asielzoekers is nog onbekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl