Vier miljoen euro extra voor herinrichting Bargerveen

WEITEVEEN - Het Bargerveen krijgt een extra Europese subsidie van vier miljoen euro. Nederland en Duitsland gaan het gebied samen herinrichten.
Het Bargerveen ligt in Drenthe tussen de dorpen Zwartemeer, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek, maar gaat over de grens verder in Duitsland. Daar noemen ze het gebied Naturpark Bourtanger Moor.
Meer toeristen
Deherinrichting en de samenwerking moet de regio versterken en meer toeristen naar het gebied trekken. Die kunnen dan bijvoorbeeld in Nederland op de fiets het Bargerveen in en bij de grens doorfietsen om het Duitse deel te verkennen. Nu stopt het fietspad nog bij de grens.
Unieke natuur
Gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe is niet bang om toeristen aan Duitsland te verliezen. "Een en een is twee, aan beide kanten is het gebied mooi. Het is een uniek stuk natuur voor Europa. Het product is hopelijk interessant genoeg voor veel mensen om te bezoeken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.