Port of Zwolle onderzoekt aansluiting op spoornet

MEPPEL - Port of Zwolle, het nieuwe havenbedrijf van Meppel, Kampen en Zwolle, onderzoekt of een van de havens op het Nederlandse spoornet aangesloten kan worden.
Meppel, Kampen en Zwolle hopen daardoor bedrijven meer mogelijkheden te kunnen bieden voor transport van goederen.

Van start
Port of Zwolle ging dit weekend officieel van start, nadat de burgemeesters van Meppel, Kampen en Zwolle hun handtekening onder het samenwerkingsverband zetten. De drie hopen door de samenwerking op meer bedrijvigheid in de havens. Bovendien presenteren ze zich naar zeehavens als Rotterdam en Amsterdam als één partij.

Lees ook: Havenbedrijf van Meppel, Zwolle en Kampen van start

Meer mogelijkheden
Een aansluiting op het spoornet is volgens Jeroen van den Ende van Port of Zwolle belangrijk. "Er ligt hier wel spoor, maar dat is voor personenvervoer. We zijn nu aan het onderzoeken of er interesse is bij het bedrijfsleven voor een spooraansluiting".

Alleen als er voldoende belangstelling is, kan het havenbedrijf de gesprekken beginnen met spoornetbeheerder ProRail. "Een spoortracé aanleggen is redelijk kostbaar en het moet wel rendabel zijn", aldus Van den Ende. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek klaar is.
Meer over dit onderwerp:
Meppel Gemeente Meppel Port of Zwolle
Deel dit artikel: