Tevreden gezichten in Meppel een dag na de intocht van Sinterklaas

MEPPEL - Daags na de intocht van Sinterklaas in Meppel lopen de organisatoren daar bijna allemaal met een brede glimlach op het gezicht. "We hebben Meppel op een hele goeie manier aan de rest van Nederland gepresenteerd", zegt burgemeester Jan Westmaas.
Productiemanager Gino Spijkerman is blij dat alles goed verlopen is. "Dan blijkt dat wat je in de voorbereiding allemaal bedenkt ook goed gaat. Dat is een compliment aan iedereen die meegewerkt en meegedacht heeft."

Ondernemers
Vanuit de ondernemers in de binnenstad klinken ook tevreden geluiden. "Natuurlijk is er een aantal ondernemers dat in de aanloop afgelopen week wat overlast heeft gehad, maar dat wisten we. Het grote plaatje is de promotie van Meppel, en dat is heel goed gelukt", zegt Jan Meijer van de Meppeler Handelsvereniging.

Lees ook: Twee miljoen televisiekijkers zien Sinterklaas aankomen in Meppel

Goeie afspraken
Naar schatting 25.000 bezoekers waren bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel. Die vierden een groot feest in de binnenstad. Ook de demonstratie van anti-Zwarte Piet-aanhangers verliep rustig. "We hebben van tevoren goeie afspraken gemaakt, en daar heeft iedereen zich aan gehouden. Dan zie je dat het goed kan gaan", zegt Westmaas.

Paracetamol en pleisters
Ondanks de grote mensenmassa in de binnenstad had de EHBO een rustig dagje. "Vier gevalletjes", zegt Spijkerman. "Eén paracetamolletje, maar dat kan ook aan de avond tevoren hebben gelegen. Een kind met een dopje in 't oor en twee pleisters geloof ik. Dat valt toch erg mee op zoveel mensen."

Lees ook: In beeld: Sinterklaas in Meppel

Eenmalig?
Op de opmerking dat dit een eenmalige ervaring is, reageert Jan Westmaas: "Ach, het is zo goed verlopen, en de NTR was zo tevreden over de voorbereidingen en de uitvoering... Je weet maar nooit."
Deel dit artikel: