Boomstra en Sipma delen tweede plaats op WK Dammen in Emmen: 'Het is een prachtig toernooi'

DAMMEN - Het wordt nog een spannende strijd op het WK Dammen. Want Roel Boomstra uit Emmen en Wouter Sipma uit Hijken delen op dit moment de tweede plaats.
Beiden speelden vandaag in Emmen remise.

Boomstra speelde tegen Freddy Loko Luzayadio uit en deelde de punten met de snelle Kongolees. Wouter Sipma uit Hijken nam het op tegen de 17-jarige Jan Groenendijk. Na 45 zetten schudden beide dammers elkaar de hand: 1-1 was ook in die partij de uitslag.

Na negen ronden spelen hebben de Drenten beide elf punten. De Russische Alexander Giorgiev gaat nog steeds aan leiding in het algemeen klassement. Het WK Dammen duurt tot en met 25 november.

'Onze favorieten doen het fantastisch'
Damanalyticus Bert Dollekamp geniet met volle teugen van het wereldkampioenschap: "Het is een prachtig toernooi. Onze favorieten, Roel Boomstra en Wouter Sipma, doen het fantastisch. Maar ook Jan Groenendijk uit Wageningen, die is 17 en die speelt de pannen van het dak. Boomstra is zeker een van de favorieten, maar Sipma doet ook nog heel goed mee om de bovenste plaats door de remise tegen Groenendijk."
Deel dit artikel: