13.500 poststukken in woning Eelde ontdekt: postbezorgster kon werk niet aan

EELDE - Een 25-jarige postbode uit Eelde heeft in drie jaar tijd ruim 13.500 poststukken niet bezorgd. De politie ontdekte de stukken in de woning van de vrouw.
De vrouw, die werkte voor PostNL, bezorgde vanaf 2012 tot augustus 2015 de poststukken niet bij adressen in Eelde-Paterswolde. Het werk was haar te veel geworden.

Belangrijke post niet bezorgd

Een inwoner van Eelde verwachtte onlangs belangrijke post, maar ontving die nooit. Reden voor hem om aangifte te doen. Na een intern onderzoek kwam het postbedrijf uit bij de 25-jarige vrouw. De politie werd ingeschakeld en bij de vrouw thuis werden zestig zakken met onbezorgde poststukken aangetroffen en in beslag genomen.

Poststukken nog ongeopend

De poststukken bij de vrouw thuis waren niet geopend. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat het werk de vrouw boven het hoofd was gegroeid en ze niet in staat was om de post correct te bezorgen. Daardoor stapelde het het thuis op.
De politie heeft de postbezorgster, die inmiddels niet meer bij het bedrijf werkt, verhoord.

Post alsnog bezorgd

PostNL krijgt de onbezorgde post van de politie terug. Zij zorgen ervoor dat alle stukken alsnog bij de geadresseerden terechtkomen. Volgens een woordvoerder van PostNL wordt alle post persoonlijk afgeleverd. Het gaat om brieven, niet om pakketten.
Niet de eerste keer
Het was niet de eerste keer dat deze vrouw de fout inging. "We hebben van de zomer 2.000 poststukken bij de vrouw thuis gevonden, nadat er klachten waren geweest", zegt Dick Kors van PostNL. "Die poststukken hebben we bij de mensen persoonlijk nabezorgd. We dachten dat de kous daarmee af was, maar er bleven klachten komen. Daarna hebben we de politie ingeschakeld. Dit is een negatieve uitzondering voor ons. Ongelofelijk."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.