Borger-Odoorn wil Willibrordkerk voor een euro verkopen

BORGER - Gemeente Borger-Odoorn wil de Willibrordkerk in Borger verkopen. De stichting tot Behoud en beheer Willibrordkerk, die sinds 2013 probeert het kerkgebouw in stand te houden, mag de kerk voor een symbolisch bedrag van een euro kopen.
Volgende week donderdag peilen burgemeester en wethouders hoe de gemeenteraad tegen dit idee aankijkt.

In goede handen
Wethouder Ton Souverein van de gemeente Borger-Odoorn is ervan overtuigd dat de kerk in goede handen komt. "De Willibrordkerk is een markant gebouw, dat door de centrumvernieuwing en het poppodium een nog prominentere plek heeft ingenomen in het dorp. Dat de beheerstichting nu zorgdraagt voor de instandhouding van het kerkgebouw, maakt het plaatje voor mij compleet.”

Verplichtingen voor stichting
Als onderdeel van de overdracht zal de stichting aan een aantal verplichtingen gaan voldoen. Zo worden onder meer het luiden van de kerkklok, het bespelen van het orgel en het onderhoud van de toren gewaarborgd. Mocht de stichting in de toekomst van het kerkgebouw af willen, dan mag de gemeente de kerk terugkopen.

De stichting tot Behoud en beheer Willibrordkerk is in 2013 opgericht. De stichting heeft de kerk omgebouwd tot cultureel centrum en grand café. De kerk is geschikt voor culturele evenementen.
Deel dit artikel: