'Bekijk of outletcentrum in binnenstad van Assen kan'

ASSEN - De Asser binnenstadsvereniging houdt vanavond een bijeenkomst tegen de komst van een Factory Outlet Center bij het TT Circuit. Cees-Jan Pen, lector op het gebied van leegstand bij de Fontys Hogeschool, vindt dat er juist een onderzoek moet komen naar een outlet in de binnenstad van Assen.
"Ik denk dat het heel belangrijk is dat Assen tegen een factory outlet bij het TT Circuit is", zegt Pen. "Een city outlet, een outlet centrum in de binnenstad van Assen, zou juist een uitkomst zijn voor de stad. Komt die er niet? Dan liever helemaal geen outlet. Want met een outlet buiten de stad neemt de leegstand in Assen met zeker tien procent, en ik vrees meer, toe."

Kledingwinkels krijgen grootste klap
Uit een onderzoek blijkt dat de binnenstad van Assen een omzetdaling van bijna 5,5 procent voor de kiezen krijgt bij de komst van een outlet center bij het TT Circuit. Maar Pen vindt het onderzoek niet compleet. "Je ziet steeds vaker dat zeker een derde van de omzet van een binnenstad kleding gerelateerd is en juist daar valt de klap. En kleding is juist een soort bouwsteen van de binnenstad. Dat heeft een soort sneeuwbaleffect op andere inkomsten."

Lees ook: Projectontwikkelaar outletcentrum Assen verwacht ruim twee miljoen bezoekers per jaar

Mogelijkheden voor city outlet
Pen ziet wel mogelijkheden voor een city outlet in Assen. "Ik denk dat als je met een heel goed plan komt, de initiatiefnemers van de factory outlet bij het TT Circuit hiervoor ook te porren zijn."

De bijeenkomst begint vanavond om 19.00 uur in De Nieuwe Kolk in Assen.
Deel dit artikel: