Stelling: Een echtscheidings-apk is een goed idee

ASSEN - Steeds meer huwelijken eindigen in een vechtscheiding. Slecht voor de kinderen, die daar onder lijden. Daarom begint de gemeente Rotterdam met een echtscheidings-apk.
Zestig stellen met kinderen die uit elkaar zijn gegaan, krijgen na een jaar een uitnodiging voor een gesprek. In dat gesprek wordt gecontroleerd of de afspraken die bij de scheiding zijn gemaakt, worden nagekomen. Dat meldt de NOS. Daarmee moet worden voorkomen dat het geruzie rond scheidingen verder uit de hand loopt.

Aantal vechtscheidingen neemt toe
Jaarlijks gaan ongeveer 20.000 stellen uit elkaar. In 2013 eindigde tien procent van die echtscheidingen in een vechtscheiding. Dit jaar is dat aantal gestegen tot twintig procent, blijkt uit cijfers van TNS NIPO.

Denkt u dat een echtscheidings-apk de oplossing is om vechtscheidingen te voorkomen? Of zijn vechtscheidingen misschien helemaal niet te voorkomen?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Ik ben alerter na de aanslagen in Parijs. Dat was de stelling gisteren. Ruim 57 procent van de stemmers geeft aan inderdaad alerter te zijn. Een kleine 43 procent leeft rustig door zoals voor de aanslagen in Parijs. 748 mensen brachten hun stem uit.
Deel dit artikel: