Potloodventer uit Gasselternijveen jaagt fietsende meiden stuipen op het lijf

De man achtervolgde enkele slachtoffers met zijn auto
(Rechten: Pixabay.com)
De man achtervolgde enkele slachtoffers met zijn auto (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - De rechtszaak tegen een 23-jarige potloodventer uit Gasselternijveen is vanochtend uitgesteld, omdat de verdachte niet kwam opdagen.
De potloodventer joeg vorig najaar zeven meisjes in de omgeving van Erm en Sleen de stuipen op het lijf. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van pogingen tot plegen van ontucht en aanranding.
Volgens de advocaat van de potloodventer kan hij het niet aan om voor de rechter te verschijnen. De rechtbank wil de verdachte met eigen ogen zien en laat hem de volgende keer thuis ophalen door de politie.

Verder onderzoek

Ook besloot de rechtbank dat de reclassering verder onderzoek moet doen naar de potloodventer. De kans op herhaling zou zonder behandeling groot zijn. De rechtbank wil meer duidelijkheid over wat voor behandeling de man zou moeten krijgen.

Achtervolgen met auto

Het OM gaat de man voor vier strafbare feiten vervolgen, omdat vier van de fietsende meisjes aangifte deden. De verdachte dook in september en oktober 2014 op langs de kant van de weg bij Sleen en Erm en liet zijn geslachtsdeel zien. Ook vroeg hij of de meisjes seks met hem wilden. Hij greep een van de slachtoffers bij de arm, twee anderen achtervolgde hij met zijn auto. Alle vier konden ontkomen.

Naamplaat

De politie vatte de man begin dit jaar in de kraag doordat de slachtoffers zijn kenteken hadden onthouden. Ook zagen zij op de hoedenplank van de auto een naamplaat. Later bleek dat de naam van de verdachte daarop stond.
Wanneer de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.