Stelling: Als ik een helm op moet, stop ik met fietsen

Doe jij een fietshelm op? (Rechten: pixabay.com)
Doe jij een fietshelm op? (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is afgelopen jaar tot recordhoogte gestegen. In totaal werden 20.700 mensen opgenomen en behandeld in een ziekenhuis.
Dat is ruim tien procent meer dan in 2013 toen het ging om 18.800 slachtoffers. Dat meldt
vandaag op basis van cijfers van het ministerie van Infrastructuur. Ruim de helft van het aantal verkeersgewonden is fietser. Die groep wordt in de komende jaren naar verwachting groter.
Minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) zegt in de krant nog niet precies te weten waar de toename vandaan komt, maar wil wel ingrijpen om erger te voorkomen. "De huidige maatregelen zijn niet genoeg om het aantal ernstig verkeersgewonden naar beneden te brengen."
Stelling
Het aantal verkeersslachtoffers dat fietser is, zal toenemen. Misschien komen er wel maatregelen als het verplicht dragen van een fietshelm, het halen van een rijbewijs voor een e-bike of een veilgheidshesje dragen.

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling ging gisteren over een apk voor een echtscheiding. Driekwart van de stemmers vond het een goed idee. Een kwart was tegen. In totaal stemden 388 mensen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.