Faillissement zorggroep Heerendordt kost gemeente Emmen tonnen

Het faillissement van zorggroep Heerendordt kost de gemeente Emmen tonnen
(Rechten: archief RTV Drenthe)
Het faillissement van zorggroep Heerendordt kost de gemeente Emmen tonnen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Om de zorg voor de cliënten van Heerendordt tot aan het einde van het jaar te garanderen, stelt de gemeente Emmen 370.000 euro beschikbaar. Dat maakte wethouder Jan Bos vanochtend bekend.
"Wij vinden het belangrijk dat de cliënten gewoon hun zorg krijgen, daarom stellen we het geld beschikbaar. Ook al kost het ons nu extra geld", vertelt wethouder Bos.


Geld weg

De zorggroep kreeg, net als de andere zorgaanbieders, het geld voor leveren van zorg vooruitbetaald. Dat geld is door het faillissement weg. De gemeente draagt daarom extra bij.
De gemeente Emmen is één van de schuldeisers van Heerendordt, maar wethouder Bos rekent er niet op dat hij een deel van het geld terug ziet.

Faillissement

Vorige week dinsdag werd bekend dat Thuiszorg en Dagzorg Heerendordt in Klazienaveen failliet is verklaard. Heerendordt heeft een kleine 800 cliënten, voornamelijk in Zuidoost-Drenthe.
Bij de zorggroep werken 300 mensen. Zij blijven de komende tijd aan het werk.

Overname

Curator Rob Geene is in gesprek met verschillende overnamekandidaten. Hij hoopt dat het bedrijf per 1 januari kan worden overgenomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.