'Ontruiming vrijstaat Wonderland Coevorden aangekondigd'

COEVORDEN - De politie en de gemeente Coevorden hebben vanochtend de ontruiming van vrijstaat Wonderland Coevorden aangekondigd. Dat zegt inwoner van de vrijstaat Yoshi Livo tegen RTV Drenthe.
"Vanochtend kwam de Duitse en Nederlandse politie bij ons in de vrijstaat", vertelt Livo. "Ook een wethouder van de gemeente Coevorden kwam mee en die overhandigde een brief om de ontruiming van volgende week vrijdag aan te kondigen."
Arrestatie
"Daarbij ben ik gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau in Emlichheim", zegt Livo. "Dit omdat ik mij niet wilde legitimeren omdat ik op mijn eigen grondgebied, de vrijstaat, verbleef. Zij hebben geen jurisdictie op vrijstaat Wonderland en dus ben ik niet verplicht op mijn legitimatie aan hen te tonen."

'Het is geen oplossing'

Livo blijft tot de ontruiming sowieso inwoner van Wonderland. "Mochten ze mij daar vrijdag weghalen, dan zijn er genoeg mensen om er vanaf zaterdag gewoon weer te staan", zegt Livo. "Het is geen oplossing voor het probleem. Wij willen in samenspraak met iedereen samenwerken, maar niet op de manier waarop het nu gebeurt."
Niemandsland
Vrijstaat Wonderland werd vorige maand officieel uitgetekend in een weiland vlak op de grens bij Duitsland. Op de plek van Wonderland liep ooit een zes meter brede sloot in de vorm van een hoefijzer. Die was noch eigendom van Nederland, noch van Duitsland. Ook eenmaal gedempt, blijft het niemandsland volgens de initiatiefnemers van het ministaatje.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.