FNV boos over ziekmakende bussen in Hoogeveen en Meppel: 'Wij zijn deze chaos meer dan zat'

Willekeurige bus van Connexxion (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Willekeurige bus van Connexxion (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Er worden sinds anderhalve week ziekmakende bussen ingezet in de stadsdiensten van Hoogeveen en Meppel. Dat zegt vakbond FNV.
"Er is ineens ergens uit het land een oude bus gehaald die wij moeten gebruiken. Dat is een bus waar chauffeurs maximaal vier uur per dag op mogen rijden, omdat ze ziekmakend zijn", laat FNV-woordvoerder Martijn Mulder weten. Chauffeurs kunnen door bijvoorbeeld slechte stoelen lichamelijke klachten krijgen.
In 2012 klaagde vakbond FNV ook al over de inzet van de ziekmakende bussen. De bus die nu wordt ingezet is van een iets ander type.

Niet uit te leggen

"Het is ongelooflijk hoe Connexxion hier met ons als chauffeurs en met de passagiers omgaat. Dit is niet meer uit te leggen", vervolgt de woordvoerder.
Volgens FNV komt Connexxion gemaakte afspraken niet na. Bovendien worden gemelde storingen veel te laat of helemaal niet worden verholpen. Daardoor zouden regelmatig ritten uitvallen.
"Wij zijn deze chaos als chauffeurs meer dan zat", meldt Mulder. Het wachten is nu op een reactie van Connexxion. Mulder hoopt dat die er voor morgenmiddag komt.

Nieuw stadsvervoer

Over een maand zijn er grotere veranderingen in het stadsvervoer van Hoogeveen en Meppel. Maar Mulder verwacht dat ook dan de ziekmakende bussen in dienstregeling worden ingezet.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.