Eerste namen bekendgemaakt voor megabluesfestival in Grolloo

GROLLOO - Het moet de sfeer uitademen van Woodstock, zegt organisator Johan Derksen over het nieuwe bluesfestival in Grolloo. Hij maakte vandaag de eerste namen bekend van artiesten die komen optreden.
De Amerikaanse zangeres Bonnie Raitt is de grote publiekstrekker op het Holland International Blues Festival op 3 en 4 juni 2016. Ook Beth Hart, Jools Holland, Ana Popovic, Jimmie Vaughan, JJ Grey en Robert Randolph zijn vastgelegd.
Volgens Derksen is het een festival voor zowel de jongere als de oudere bluesliefhebber.
Spontane dingen
"Dit is toch wel het verschil tussen een bak herrie en echte muziek", aldus Derksen. "Er komen natuurlijk wel betere faciliteiten dan op Woodstock. Het festivalterrein van Grolloo is daarvoor een ideale locatie. Natuurlijk hoop ik dat er straks op het podium leuke, spontane dingen gebeuren. Jools Holland bijvoorbeeld, is gek op jammen en improviseren en de blues leent zich daar natuurlijk perfect voor."
Uniek
Voor de fans van Bonnie Raitt is het festival volgens de organisatie een unieke mogelijkheid deze tienvoudig Grammy-winnares live te zien optreden. De zangeres zal verder geen optredens in ons land verzorgen en is op de tweede dag van het festival te zien.
Derksen had Eric Clapton ook willen strikken voor het festival, maar dat lukte niet. "Nee, dat hadden we vorig jaar al opgegeven. Die heeft niet eens antwoord te geven. Ik heb niet de indruk dat hij het nog nodig heeft", aldus Derksen.

Tickets

De ticketverkoop begon vanmorgen om 10.00 uur. Iedere bezoeker krijgt volgens Derksen een VIP-behandeling.
"Wij zijn heel tevreden als er twee keer vijfduizend mensen komen. Dus over twee dagen tienduizend mensen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.