Doodgewone huisvrouw uit Emmen scoort met boek over eigen leven

EMMEN - Een supermoeder, niet alleen voor haar eigen zoons, maar ook voor tientallen pleegkinderen en eigenlijk voor iedereen die ook maar even een plekje nodig heeft: Trudy Schilder uit Emmen. Na een bewogen leven heeft ze nu haar eigen boek: 'Who the hell is Trudy'.
Het boek is geschreven door journalist Henk Steenhuis, getrouwd met een nicht van Trudy. Hij is uren bezig geweest om de verhalen van deze bijzondere vrouw op te schrijven. "Het was veel werk om te schrijven, maar ik heb er van genoten."

Geen makkelijk leven
"Het boek gaat over mijn jeugd die niet altijd makkelijk was. Het huwelijk met mijn eerste man, dat liep mis. Met mijn tweede man ging het ook mis. En mijn derde relatie liep ook niet goed af", vertelt Trudy.

Haar laatste relatie moest ze zelfs bijna met de dood bekopen. "Hij is mij te lijf gegaan met m'n eigen bijl. Ik ben gewoon bijna vermoord."

'Kinderen zijn alles voor mij'
Trudy heeft vier zonen voor wie ze door het vuur gaat. Ook heeft ze jarenlang voor pleegkinderen gezorgd. "De kinderen betekenen alles voor mij. Als ik wat naars op tv zie met kinderen kun je de keukenrollen wel naast mij neerzetten. Dan begin ik te snotteren."

"Trudy is een heel veelkantig persoon." vertelt schrijver Henk Steenhuis. "Trudy heeft altijd heel veel goede verhalen. Zoals zij is er maar eentje."

'Who the hell is Trudy' wordt de komende dagen gedrukt. De boekpresentatie is op zondag 29 november.
Deel dit artikel: